Activiteiten vanuit Quinta Vale Porcacho

Wandelen

Op de onverharde landweggetjes tussen de verschillende dorpjes kunt u genieten van het landschap en de vriendelijke Portugese boeren die op het land aan het werk zijn. In de kleine dorpjes kunt u de dorst lessen en genieten van de Portugese cultuur. Vanuit de Quinta zijn er diverse wandelingen (van 1 tot 6 uur) beschikbaar. 

Mountainbiken/fietsen

De onverharde landweggetjes zijn uitermate geschikt voor de sportieve gasten die beschikken over een goede conditie. De verharde wegen zijn in het algemeen smal en steil, maar zeker de moeite waard voor de ervaren fietser. Niet ver van onze Quinta ligt ook de Eco-Piste, het 49 kilometer lange fietspad tussen Santa Comba Dao en Viseu. 

Golf

Golfparadijs Monte Belo met 27 holes ligt op ruim een half uur rijden met de auto.

Druiven plukken en wijnproeverijen

In september zijn onze B&B-gasten van harte welkom om te helpen bij het plukken van de druiven en het maken van de wijn. Wij kunnen op verzoek bezoeken aan enkele gerenommeerde wijnhuizen zoals Quinta de Cabriz en Casa de Santar organiseren, maar indien u de voorkeur geeft aan de kleinere regionale wijnboeren, dan kunnen wij dat ook verzorgen.  

Olijvenoogst

Eind november-begin december kunnen onze gasten helpen met het plukken van de olijven. De pluk gebeurt met stokken en met de hand. Het is een zwaar, maar gezellig werk dat veel voldoening geeft. Zeker als de olie na de persing in de flessen wordt gedaan. Een bezoek aan een olijfolieperserij is een hele belevenis. Alle kleine boertjes komen met hun olijven naar de perserij. Veel van de olijfolie is nog voor eigen gebruik.

De afgelopen jaren behoorde onze biologische olijfolie tot de hoogste kwaliteitscategorie in Portugal: extra vierge. Ook wij gebruiken in onze keuken alleen maar olijfolie van eigen bodem. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u bij ons tegen zeer aantrekkelijke prijzen olijfolie van het huis kopen.

Paardrijden

Het heuvellandschap in het dal van de Mondego is uitermate geschikt voor het maken van rijtochten per paard. In de nabije omgeving zijn er diverse mogelijkheden waar u kunt paardrijden.

Nieuws
Korting bij direct boeken
Lees meer »
Helpen met de olijvenoogst Lentebloesem Kanoën op de Mondego Olijvenoogst Wandelen vanuit de Quinta klik voor grote foto
Website: A Vida Boa