Activiteiten in de buurt van landgoed B&B Quinta Vale Porcacho

B&B Quinta Vale Porcacho ligt in een rustige, bosrijke omgeving met cultuur en diverse activiteiten binnen handbereik. Onze Quinta is de ideale plek om tot rust te komen en de drukte van het alledaagse leven even achter je te laten. Heerlijk luieren bij ons zwembad, maar daarnaast is er op de Quinta en in de omgeving meer dan genoeg te doen.

Wij geven je hieronder een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Ze zijn allemaal binnen een uur te bereiken. 

Activiteiten op het landgoed

Druiven plukken en wijnproeverijen

In september zijn onze gasten van harte welkom om te helpen bij het plukken van de druiven en het maken van de wijn.
Wij kunnen bezoeken organiseren bij enkele gerenommeerde wijnhuizen zoals Cabriz, Casa de Santar en Ribeiro Santo, maar indien je de voorkeur geeft aan de kleinere regionale wijnboeren, dan kunnen wij dat ook verzorgen.

Olijvenoogst

In november kunnen onze gasten helpen met het plukken van de olijven. De pluk gebeurt met stokken en met de hand. Het is een zwaar, maar gezellig werk dat veel voldoening geeft. Zeker als de olie na de persing in de flessen wordt gedaan. Een bezoek aan een olijfolieperserij is een hele belevenis. Alle kleine boertjes komen met hun olijven naar de perserij. Veel van de olijfolie is nog voor eigen gebruik.

De afgelopen jaren behoorde onze biologische olijfolie tot de hoogste kwaliteitscategorie in Portugal: extra virgem. Ook wij gebruiken in onze keuken alleen maar olijfolie van eigen bodem. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je bij ons tegen zeer aantrekkelijke prijzen olijfolie van het huis kopen.

Sportieve activiteiten vanuit Quinta Vale Porcacho

Wandelen

Quinta Vale Porcacho ligt in een streek die zeer geschikt is voor de ´echte´ wandelaar als degene die zo af en toe eens een dagje of een paar uurtjes willen wandelen. Op de onverharde landweggetjes kun je genieten van het landschap en de vriendelijke Portugese boeren die op het land aan het werk zijn. In de kleine dorpjes kunt je de dorst lessen en genieten van de Portugese cultuur.

Er zijn vanuit of in de nabije omgeving van de Quinta diverse mogelijkheden om te wandelen. Zo hebben wij zelf een aantal beschreven wandelingen (van 1 tot 6 uur) voor onze gasten beschikbaar. Ook via GPS is er een behoorlijk aantal wandelingen voorhanden, maar er zijn ook door de overheid uitgezette en gemarkeerde wandelingen.

Wil je naar de Serra de Estrela of de Serra do Caramulo om daar te wandelen, dan behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden. Wij adviseren je graag. Zie ook het wandelarrangement.

Mountainbiken / Fietsen

De onverharde landweggetjes zijn uitermate geschikt voor de sportieve gasten die beschikken over een goede conditie. De verharde wegen zijn in het algemeen smal en steil, maar zeker de moeite waard voor de ervaren fietser.

De regio van Tabua is zeer geschikt om te mountainbiken. Er zijn veel routes op GPS beschikbaar. De jaarlijkse BTT-Tabua in mei waar routes van 40 tot 75 km worden gefietst is nationaal en internationaal zeer bekend.

Ben je niet een hele fanatieke fietser of wil je gewoon een dagje relaxen op de fiets dan is de Ecopista Santa Comba Dão een leuke dagtrip. Het 49 kilometer lange fietspad loopt langs een oude spoorlijn van Santa Comba Dao naar Viseu. Fietsenverhuur is aan het begin van de route aanwezig.

Golf

Golfparadijs Monte Belo met 27 holes ligt op ruim een half uur rijden met de auto.

Paardrijden

Het heuvellandschap in het dal van de Mondego is uitermate geschikt voor het maken van rijtochten per paard. In de nabije omgeving zijn er diverse mogelijkheden waar je kunt paardrijden. Zie hiervoor ook onze pagina met de arrangementen.

Kajakken / kanoën

Onze Quinta ligt vlakbij de Mondego rivier. Deze rustige rivier heeft zijn oorsprong in de Serra da Estrela en eindigt al slingerend bij Figueira da Foz in de Atlantische Oceaan. Een ideale rivier om te ontdekken per kajak of kano. Onze partner Rock and River organiseert individuele kano/kajak tochten, waarbij je met zijn tweetjes of als familie deze rivier per kajak of kano kunt ontdekken. Je kunt de tocht uitbreiden met een les in abseilen, onder leiding van een deskundige instructeur.

Contact

B&B Quinta Vale Porcacho
Karin Immerzeel & Jan van Loon
Póvoa de Midões - Tábua
Portugal
Licentienummer 5588/TR

info@quintavaleporcacho.com

+351 917 030 056
(Telefoonkosten volgens kosten eigen provider)

According to the law we have a complaints procedure.