De omgeving van landgoed B&B Quinta Vale Porcacho

Quinta Vale Porcacho ligt in een rustige, bosrijke omgeving met cultuur en diverse activiteiten binnen handbereik. Onze Quinta is de ideale plek om tot rust te komen en de drukte van het alledaagse leven even achter je te laten.

Heerlijk luieren bij ons zwembad, maar daarnaast is er in de omgeving meer dan genoeg om er op uit te trekken of actief bezig te zijn. Wij geven je hieronder een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Ze zijn allemaal binnen een uur te bereiken.

Cultuur

Coimbra is een van de oude universiteitssteden van Europa en een bakermat van de fado. Studenten flaneren in hun karakteristieke zwarte capes door de stad. Aanraders zijn de universiteit met de indrukwekkende Joanina bibliotheek, de botanische tuin en het oude centrum met zijn kleine winkelstraatjes en cafeetjes. Conimbriga met zijn indrukwekkende Roemeinse opgravingen ligt vlakbij Coimbra.

Viseu, is een kleine universiteitsstad gelegen ten noorden van onze Quinta. Vroeger een knooppunt van handel dat tot uitdrukking komt in de rijk geornamenteerde koopmanshuizen in het oude centrum.

Buçaco, is een door de monniken ontworpen eeuwenoud bos met een weelderige vegetatie. Onder de schaduw van de enorme bomen is het ook in de zomer heerlijk wandelen.

Figueira da Foz is een charmante badplaats met een mooie boulevard en zandstranden. Wie van schaal- en schelpdieren houdt is hier op de goede plek. De traditionele zeezoutwinning net buiten Figueira is zeer het bezoeken waard. Op weg naar Figueira da Foz passeer je het kasteel van Monte o Mor dat dateert uit de tijd van de Romeinen.

De Serra de Estrela is met zijn 2000 meter hoge toppen en zijn ruige rotspartijen een uniek gebergte. Kleine pittoreske dorpjes, bergmeertjes en stuwmeren liggen verspreid over het gebergte. De Serra da Estrela biedt veel: lange wandelingen over de met rotsen bezaaide hellingen, prachtige vergezichten, skiën in de winter of het beklimmen van de zeven meter hoge toren waardoor je zich opeens op 2000 meter bevindt.

Bobadela was vroeger een knooppunt voor de Romeinen tussen noord en zuid Portugal. De ruïnes van het amfitheater herinneren aan deze tijd. Er is een bezoekerscentrum met veel informatie en een klein museum. Sinds kort is er in Bobadela een olijfoliemuseum dat in een moderne architectuur laat zien hoe de olijfolieproductie zich in de loop van de tijden heeft ontwikkeld.

Wil je heel graag een dagtrip maken, maar heb je geen zin om dit op eigen gelegenheid te doen, dan is het mogelijk om mee te doen aan georganiseerde dagexcursies.

Heb je hulp nodig bij het plannen van uw activiteiten of dagtrip dan zijn wij er natuurlijk om je te helpen. Er zijn overigens ook een aantal zeer handige apps beschikbaar om je te voorzien van meer informatie. Bij ons op de Quinta beschikken we ook over ruime informatie.

Contact

B&B Quinta Vale Porcacho
Karin Immerzeel & Jan van Loon
Póvoa de Midões - Tábua
Portugal
Licentienummer 5588/TR

info@quintavaleporcacho.com

+351 917 030 056
(Telefoonkosten volgens kosten eigen provider)

According to the law we have a complaints procedure.