Over ons – Jan en Karin

Ola, ik ben Karin Immerzeel

Ik ben geboren in Sassenheim (1960) en opgegroeid in de Bollenstreek.

Na de secretaresseopleiding heb ik, naast mijn fulltime baan, in de avonduren achtereenvolgens mijn MBO/HBO Arbeidsmarktpolitiek/Personeelsbeleid, de VO en master HRM behaald. 21 jaar heb ik als Personeelsmanager respectievelijk directeur/eigenaar bij een groot schoonmaakbedrijf (SGA) in Amsterdam met 700 werknemers gewerkt.

Ola, ik ben Jan van Loon

Ik ben geboren in Steenbergen (1951) en opgegroeid in West Brabant totdat ik op mijn 16e naar Amsterdam ben verhuisd.

Ik ben van oorsprong jurist. Mijn filosofie is dat er na elke vijf jaar hard werken tijd moet zijn voor een sabbatical. In 1981 heb ik bijna een jaar met de rugzak al liftend door IJsland en Noord- en Midden-Amerika gereisd. Voor ons vertrek naar Portugal had ik een adviesbureau op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Hoe het begon

Wij kennen elkaar sinds 1978 en waren toen collega´s. Bij een afscheidsetentje van een collega kwam het gesprek op “wateraardbeitjes”. Jan zei dat die bestonden en ik hield vol dat dat niet zo was. Het werd een weddenschap om een etentje, die ik verloor. Inmiddels delen we 38 jaar lief en leed.

Onze wereldreis

In mei 1986 hebben we onze baan opgezegd en begon onze wereldreis op de fiets. We zijn in Amsterdam op de fiets gestapt. Tijdens de 18000 kilometer door meer dan 18 landen hebben we genoten van de diverse culturen, de enorme gastvrijheid van de lokale bevolking, de vele dierbare momenten en de prachtige landschappen. Na 18 maanden bereikten we ons einddoel: Beijing in China. Vanuit Beijing zijn we in elf dagen met de Trans Siberië Express trein naar huis terug gekeerd.

Ons Portugese avontuur

Toen de tijd weer was aangebroken voor een sabbatical hebben we na veel discussies besloten niet meer een lange reis te gaan maken, maar nog een keer in een ander land iets nieuws te beginnen. Tja en toen was de vraag, waar gaan we dan heen. De ene dag was het de Filipijnen en de andere dag was het Zuid Amerika. Maar uiteindelijk moet je serieus gaan bedenken waar je heen wilt verhuizen. Het werd Europa, maar daar vielen direct heel veel landen af. Te druk, niet leuk, te dichtbij enz.

Ons oog viel uiteindelijk op Portugal. Een land wat grotendeels nog niet wordt overspoeld door toeristen, een mooi gevarieerd landschap heeft en vooral een relaxed land met vriendelijke mensen. En ook voor onze droomplek in Portugal hadden we veel wensen. Het moest op een plek zijn waar niet teveel toeristen komen, we wilden een groot stuk land waar je veel op mocht bouwen, helemaal vrij maar niet te ver van het dorp, een mooi uitzicht en last but not least, we moesten het beiden mooi vinden. Na veel omzwervingen hebben we uiteindelijk onze droomplek gevonden, Quinta Vale Porcacho in Midden Portugal, ook wel bekend als het groene hart van Portugal.

B&B Quinta Vale Porcacho

De oude boerderij Quinta Vale Porcacho gelegen in de Beiras, het groene hart van Portugal, hebben we in 2005 gekocht. Voordat we de B&B konden starten is er eerst 3 jaar verbouwd en gebouwd. Vanaf 2013 runnen we onze B&B en onze boerderij als een ecologisch bedrijf. Het behoud en verbeteren van het milieu zonder afbreuk te doen aan het comfort en de dienstverlening zijn belangrijke kernpunten.

In 2016 hebben we meegedaan aan het Belgische TV programma Met vier in bed. We hebben daar nog steeds zeer leuke herinneringen aan. Het programma is voor ons vooral een bevestiging geweest dat onze gasten bewust voor een verblijf in een B&B kiezen. Niet slapen in een anoniem hotel, maar het gevoel hebben dat je je zelf mag zijn en bovendien goed verzorgd wordt.

We vinden het heerlijk om voor onze gasten te zorgen en ze te laten genieten van onze mooie B&B in een gezonde en natuurlijke omgeving. Telkens weer is het grootste geschenk als gasten ons bij het vertrek laten weten dat ze het zo naar hun zin hebben gehad en dat dat mede dankzij ons is geweest.

Contact

B&B Quinta Vale Porcacho
Karin Immerzeel & Jan van Loon
Póvoa de Midões - Tábua
Portugal
Licentienummer 5588/TR

info@quintavaleporcacho.com

+351 917 030 056
(Telefoonkosten volgens kosten eigen provider)

According to the law we have a complaints procedure.