Een B&B op een landgoed in Midden Portugal

Een plek om je thuis te voelen

Quinta Vale Porcacho was voorheen een van de grootste boerderijen van het dorp. De Quinta is dit nog steeds, maar nu met als hoofdactiviteit een kleinschalige B&B van 6 hectare met 9 luxe gastenkamers en een natuurhuisje. Tweede activiteit is de biologische landbouw met wijn, olijfolie en fruit en groenten.

Wij willen dat onze gasten een onvergetelijk verblijf hebben in een gezonde en natuurlijke omgeving. Onze B&B is zo ingericht dat er veel privacy is, maar het is ook mogelijk om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten in de algemene huiskamer of heerlijk op het terras met uitzicht over het zwembad. Kortom een plek waar je je onmiddellijk thuis voelt.

Casa Principal

Casa Principal is het Centrale huis, waar Anibel Marques met zijn familie jarenlang heeft gewoond. De begane grond, waar nu de algemene zit-/eetkamer is, was voorheen de adega waar de wijn werd gemaakt en bewaard. Het huis is volledig volgens de oude tradities en met zoveel mogelijk natuurlijke producten hersteld, dus met hout, kalk en leem. Uiteraard wordt voldaan aan de eisen van tegenwoordig en volgens het principe van duurzaamheid, dus met respect voor mens en milieu. Dat betekent dat de muren en daken van al onze huizen zijn geisoleerd met houtvezel en bovendien voorzien van muur-/vloerverwarming. Dit garandeert een aangename warmte in de winter, de late herfst en het vroege voorjaar. Ons water voor de badkamers wordt verwarmd door 7 grote zonnepanelen, dus we sparen daarmee energie uit.

Al onze gebouwen liggen rondom Casa Principal, waardoor het lijkt alsof de Quinta uit een klein dorp bestaat. Het geeft een gevoel van vrijheid, maar ook van geborgenheid. De Quinta ligt op loopafstand van het dorp. In het dorp zijn enkele cafés waar je kunt genieten van het rustige dorpsleven op het platteland. Tábua en Oliveira do Hospital zijn de dichtstbijzijnde dorpen waar je supermarkten, andere winkels, het postkantoor en restaurants hebt.

Quinta Vale Porcacho is een duurzame B&B met respect voor mens en natuur. Zoveel mogelijk produceren we onze eerste levensbehoeften zelf, zoals groente, fruit, olijfolie en wijn en kopen bij lokale leveranciers. Ons water wordt verwarmd door zonne-energie en onze schoonmaakmaterialen en middelen zijn ecologisch. Gebruikte materialen worden gerecycled of hergebruikt.

Wij beschikken over het ecolabel voor toerisme (Greenkey) en zijn gecertificeerd voor onze biologische landbouwactiviteiten (Kiwa Sativa).

 Tijdens je verblijf op de Quinta

Als je op vakantie bent vindt bijna iedereen het fijn als je even niet hoeft om te kijken naar ontbijt, lunch, diner en een drankje op zijn tijd. Daar hebben wij rekening mee gehouden. Voor de gasten op de gastenkamers is het ontbijt inbegrepen, maar ook als je in ons natuurhuisje verblijft kun je het ontbijt als extra bijboeken.

Verder serveren we in het hoogseizoen geregeld een diner volgens het principe van table d’hôtes waarbij we gezellig met alle gasten aan een tafel zitten. Wil je buiten seizoen dat we voor je koken, overleg dan met ons over de mogelijkheden.

Voor de lunch of op de dagen dat we niet koken hebben we broodjes, een salade of soep beschikbaar. Als extra service hebben we ook de zogenaamde bar van vertrouwen. Dit is een goed gevulde koelkast waar je tegen zeer schappelijke prijzen drankjes kunt verkrijgen.

Ecologisch zwembad

Het ecologisch zwembad van 250 m2 is ons pronkstuk. Het vormt door zijn ligging tussen de rotsen en gebruikte materialen een eenheid met de omliggende natuur. De kwakende kikkers en de ruis van de wind in het riet zorgen voor een ultieme sfeer van rust en natuur. Het water is kristalhelder en is een weldaad voor het lichaam. Het is puur natuur!

Het zwemgedeelte van 140 m2 heeft aan de kant van de vallei een overloop (infinity) met een weids uitzicht over het dal en het landschap. Het plantendeel met een oppervlakte van 110 m2 zuivert het water op een natuurlijke manier en voorziet het water van nieuwe zuurstof. De verschillende inheemse planten dragen hieraan hun steentje bij.

Op het zonneterras bij het zwembad kun je onder het genot van een drankje relaxen, genieten van het uitzicht en tot rust komen.

Contact

B&B Quinta Vale Porcacho
Karin Immerzeel & Jan van Loon
Póvoa de Midões - Tábua
Portugal
Licentienummer 5588/TR

info@quintavaleporcacho.com

+351 917 030 056
(Telefoonkosten volgens kosten eigen provider)

According to the law we have a complaints procedure.